Grote revisie Hitachi KH300GLS - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
7 juli 2020

Grote revisie Hitachi KH300GLS

Een van onze Hitachi KH300-3GLS is bij Van den Heuvel Werkendam compleet gereviseerd en inmiddels in gebruik genomen. De stralend Vroom-rode Hitachi KH300-3GLS staat op zijn eerste project en vervaardigt momenteel in Den Hoorn (ZH) de fundering voor Distributiecentrum Harnaschpolder.

Wij vervaardigen in dit project ongeveer 2200 Vibro palen in verschillende diameters (ø273, ø300, ø356, ø406) en ongeveer 1800 Vibro-SD palen (diameter ø219). Dit nieuwe distributiecentrum heeft uiteindelijk een vloeroppervlak van 16.000 m² met 105 parkeerplaatsen.

Schone kracht

Tijdens de grote revisie is de machine tevens voorzien van een splinternieuwe Volvo Penta TAD882VE (210kW) EU Stage V motor. Deze motor drijft de funderingsmachine aan: alle lieren, het rijwerk, hydraulische functies etc.
Achterop de machine is een splinternieuw Vigor V-250HPU powerpack geplaatst met eveneens een EU Stage V motor. Dit is een Caterpillar type C7.1 (205kW). Het powerpack verzorgt de aandrijving van de hydraulische heihamer IHC S-90T, waarmee met deze machine Vibropalen tot ruim 40 meter lengte vervaardigd kunnen worden. Het geplaatste Vigor V-250HPU powerpack is de tweede in onze vloot en een volgende is inmiddels ook door Vroom Funderingstechnieken afgenomen. Met nog eens vier exemplaren in bestelling en de lopende hermotorisering van een aantal andere funderingsmachines naar EU Stage V in ons materieelpark, timmeren wij stevig aan de weg om NOx en andere emissies flink te reduceren.

Investeren en innoveren

Vroom Funderingstechnieken heeft de afgelopen jaren al flink geïnvesteerd in nieuwe machines met schone motoren, zodat ons materieelpark voor een substantieel deel reeds bestaat uit machines met EU Stage IV motoren. Naast een aantal JCB- en Ljungby-shovels én Woltman-funderingsmachines, hebben wij afgelopen drie jaar ook drie Fundex F2500 funderingsmachines met EU Stage IV motor in gebruik genomen.