Topprestatie - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
22 januari 2015

Topprestatie

Onze machinist Ronald Pronk heeft op 15 januari een wereldrecord behaald! Samen met een groep pioniers heeft hij de Kilimanjaro beklommen in een recordtijd van 31 uur en 25 minuten. Ronald hoorde bij de groep van ‘Iceman’ Wim Hof.
Default ronald

De recordpoging van de groep werd door de buitenwereld met argusogen bekeken. Gemiddeld haalt 46% van de klimmers de top van de Kilimanjaro in 5 tot 7 dagen. Naarmate het menselijk lichaam zich namelijk boven de 3.000 meter begeeft, neemt het risico op hoogteziekte exponentieel toe. Artsen achtten het dan ook onmogelijk, maar Hof bewijst dat hoogteziekte op een veilige manier onderdrukt kan worden door met speciale ademhalingstechieken meer zuurstof in het lichaam te brengen. Bovendien zorgden de hoge zuurstofwaarde in het bloed ervoor dat de spieren van de deelnemers niet verzuurden, waardoor de groep in 2,5 dag (heen en terug) 78 kilometer met een hoogtestijging van 4.000 meter kon afleggen.

Trots

Wim Hof en de groep pioniers zijn op 14 januari gestart op 1.800 meter hoogte. Vanuit hier zijn ze doorgelopen naar een kamp op 3.700 meter hoogte. Hier hebben zij overnacht, om vervolgens de volgende ochtend zeer vroeg door te stoten naar de top op 5.685 meter (Gilman’s Point). Van de 19 deelnemers hebben uiteindelijk 15 personen de top bereikt.

Wij zijn ontzettend trots op Ronald. Wat een fantastische prestatie is hier neergezet!