Maatvoeren met uitzetrobot - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
25 februari 2011

Maatvoeren met uitzetrobot

Met de nieuwe inmeet- en uitzetrobot Trimble kan Vroom Funderingstechnieken snel, simpel en precies maatvoeren bij het uitzetten van een palenplan of prefab funderingswerk. Vroom Betonbouw heeft de Trimble SPS610 Robotic Total Station ingezet op het werk in Middenbeemster.

De Trimble SPS robotic station is een uitzetrobot waarmee uitzetwerk en maatvoeren door één persoon kan worden verricht. Het toestel communiceert via een radio met de bouwtekening, die ingelezen is in de LM80, een soort zakcomputer waarin de benodigde digitale tekeningen zijn opgeslagen en kunnen worden geactualiseerd.

Met behulp van de LM80 worden bouwtekeningen op eenvoudig omgezet naar een digitale kopie. Met de functie lay-out manager in de LM80 heeft de maatvoerder altijd de meest actuele bouwtekening bij de hand, voorzien van zijn laatste meetresultaten.

De Trimble SPS710 en SPS610 Robotic Total Stations helpen Vroom Betonbouw om het uitzetwerk stukken efficiënter te doen. Ten opzichte van conventionele mechanische systemen biedt de Robotic voordelen als het gaat om tijd, nauwkeurigheid en flexibiliteit.

De LM80 kan aangesloten worden op alle typen totalstations en robotics van Trimble en leidt de gebruiker via een grafisch scherm door de bouwtekening, navigeert naar belangrijke aslijnen en slaat alle uitgezette punten op. De uitzetter kan het apparaat ook gebruiken om het uitgevoerde werk te controleren.

De Trimble LM80 is eenvoudig aan te sluiten via de communicatiepoort. De uitzetter heeft niet alleen de bouwtekening op zakformaat bij de hand, ook kan de uitzetter informatie uit de tekening halen of bewerken. En er kunnen afstanden en benodigde materialen mee worden berekend en diagonalen worden uitgezet.

De Trimle SPS610 is aan Vroom Funderingstechnieken geleverd door Visser Instrument BV te Assen.