Kauwgomballenfabriek-hotel - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
26 juli 2016

Kauwgomballenfabriek-hotel

Vanaf november komt hij er: een glanzend stalen hotel op het terrein van de Kauwgomballenfabriek. ​Het hotel zal zo’n 250 kamers tellen en wordt 65 meter hoog. Een enorm complex waarvoor een solide fundering nodig is, bestaande uit 420 palen.
Default 264987
Bron: concreteamsterdam.nl

Het hotel verrijst op de gelijknamige locatie in Amsterdam. Het gebouwencomplex is getransformeerd naar de Kauwgomballenfabriek, een verzameling bedrijfsruimten voor creatieve gebruikers.

Wij passen twee paalsystemen toe, die samen de toren gaan dragen. Het gaat om ca. 200 grondverdringende DPA schroefpalen en nog eens ca. 220 grondverdringende HBF vibropalen. De palen kennen aanzienlijke diameters, vanwege de grote draagkracht die de palen moeten bieden aan de hoogbouw.

Het ontwerp

De openbare ruimtes dienen als een sociaal landschap voor zowel de buurt als het hotel. Dit landschap, een getrapt houten platform, verbindt de ontmoetingsruimtes buiten met bijvoorbeeld de receptie, de bar en het restaurant binnen.

De brede houten trappen kunnen worden gebruikt om te zitten, te eten of drinken en af te spreken. De publieke buitenruimte en het hotelinterieur zijn alleen door glaspanelen van elkaar gescheiden.

Medium rsm 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een e-mail.