Leerlingen Triade op visite - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
26 januari 2017

Leerlingen Triade op visite

UBA Bouw en Vroom Funderingstechnieken hebben de handen ineen geslagen: we hebben ruim 70 leerlingen van VMBO-school De Triade uit Edam het bouwvakkersvak ‘live’ getoond op het Project Holland Park te Diemen.

Economen voorspellen een dreigend tekort aan vakmensen in de bouw. Als de sector niet snel verjongt, zal er een gevecht om het schaarse personeel losbarsten. De bouwbranche verdient een positieve boost! Wij, Vroom Funderingstechnieken en UBA Bouw, willen jongeren graag enthousiasmeren voor het bouwvakkersvak en de verschillende richtingen en mogelijkheden die er zijn. Op 25 januari 2017 organiseerden we daarom op het nieuwbouwproject Holland Park in Diemen een rondleiding, waarbij we uitleg konden geven en vragen konden beantwoorden. Dit project leende zich hier uitstekend voor: alle facetten van de bouw, van funderingswerk tot afwerking, hebben we laten zien.

Profielkeuze

De leerlingen staan op het punt om een profielkeuze te maken dat aansluit op het beroep dat zij in toekomst willen uitoefenen. En hoe kun je een betere indruk krijgen van wat het inhoudt om in de bouw werkzaam te zijn, dan met eigen ogen te zien hoe de praktijk is?