Europese werkgroep bezoekt Muiden - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
18 september 2014

Europese werkgroep bezoekt Muiden

De NVAF ontving de Health & Safety Working Group van de EFFC (European Federation of Foundation Contractors) bij het aquaduct in Muiden. De bouw van het aquaduct maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere van Rijkswaterstaat. Vergaderlocatie van het werkbezoek was Van der Valk Hotel Breukelen, maar de belangstelling ging vooral uit naar het bezoek aan het grootste aquaduct van Europa.

Activiteiten NVAF

De NVAF neemt aan alle activiteiten actief deel. Het was afgelopen week haar beurt om de halfjaarlijkse vergadering van de Health & Safety WG te organiseren. Deze wordt altijd voorafgegaan door een werkbezoek. De meeste leden van de werkgroep zijn KAM-functionarissen en zij kijken met een kritisch oog naar de veiligheid en de arbeidsomstandigheden op een werk. In de vergadering worden altijd ‘conclusions from the site visit’ getrokken. Het werk aan het aquaduct ter hoogte van Muiden biedt daarvoor volop gelegenheid.

Werkgroepen

De EFFC, waar de NVAF namens Nederland bij is aangesloten, kent meerdere werkgroepen:

  • Contracts WG
  • Health & Safety WG
  • Technical WG
  • Carbon Calculator Group
  • alsmede een Executive Committee (algemeen bestuur) en Officers (dagelijks bestuur)

De EFFC vertegenwoordigt in totaal ruim 350 bedrijven in 17 landen, bekijk de website.

Werk in uitvoering

Momenteel worden hier door Vroom ca. 6500 stuks funderingspalen in de grond aangebracht. Tijdens het bezoek waren de machines volop in bedrijf.