Project Leeghwater III - Vroom Funderingstechnieken
Img 07

Project Leeghwater III

Het unieke van het project Leeghwater III in Middenbeemster is dat Vroom Funderingstechnieken en Vroom Betonbouw elkaar aanvullen en hier het totaalconcept in praktijk brachten. Vanaf het maatvoering en het produceren van de funderingspalen t/m het stellen van de prefab begane grond vloeren.

Eerst nadat VroomBetonbouw de beganegrond vloeren heeft opgeleverd hoeft de aannemer op de bouwplaats in actie te komen voor de verdere (af)bouw van de woningen. De werkzaamheden in Middenbeemster zijn nog steeds in volle gang. Gelijktijdig vindt nu het heiwerk, de montage van de prefab funderingsbalken en het leggen van de vloerelementen plaats.

De locatie Rijperweg Middenbeemster maakt de uitvoering van dit project tot een thuiswedstrijd voro Vroom Funderingstechnieken, gevestigd in de buurgemeente Zeevang. Het plan Leeghwater III bestaat uit appartementen, rijtjeswoningen, twee onder één kap woningen en vrijstaande woningen. Ruim 90% van het totale aanbod heeft momenteel een koper, een prestatie voor deze tijd. 

Total station

De maatvoering van onze werkzaamheden is geheel in eigen hand uitgevoerd. Vroom is inmiddels in het bezit van een eigen Total Station waarmee op de centimeter nauwkeurig uitgezet kan worden. Op dit project is deze nieuwe aanwinst ook ingezet voor het uitzetten van de heipiketten. Voor de prefab funderingen en bergingsvloeren zijn alle hoekpunten en stramienlijnen uitgezet. De maatvoering van de vloerelementen is per woning gemarkeerd op de prefab funderingsbalken.

Heiwerk fase 1

Het heiwerk van fase 1 is uitgevoerd met de Kobelco 7035 machine. Dit deel bestaat uit de appartementen en rijwoningen. De officiële start van de bouw werd ceremonieel gevierd middels een feestelijke paal geslagen door de wethouder. Genodigden waren burgemeester en wethouders, toekomstige bewoners, de aannemer, constructeur en architect.

Heiwerk fase 2

Het heiwerk van fase 2 wordt inmiddels uitgevoerd met de THW5021 machine. Daar de paallengte in fase 1 nog uitkwam op max. 21,75 meter zijn de langste palen nu 16,75 meter. Uiterste precisie is pure noodzaak door de prefab fundering welke kort daarna op deze palen gemonteerd gaat worden.

Veel prefab betonbouw

Vroom Betonbouw heeft een groot aandeel in dit project. Naast de prefab fundering en bergingsvloeren worden hier de beganegrond vloeren gemonteerd. De funderingselementen variëren in vele verschillende afmetingen.

Dit puzzelwerk is opgelost door de stelploegen van Vroom Betonbouw. In twee van de woningen hebben de bewoners gekozen voor een prefab kelder, deze zal door Vroom Betonbouw worden geleverd en gemonteerd tussen de prefab funderingsbalken. Bij het stellen wordt gebruik gemaakt van de eigen CX500 montagekraan.

Om het concept compleet te maken worden de prefab funderingsbalken afgedekt met vloerelementen. Bij de appartementen is een kanaalplaatvloer toegepast, voor de overige woningen wordt volstaan met een ribcassettevloer. Het metselwerk wat de aannemer uit gaat voeren moet precies om de vloeren passen. Een exacte maatvoering is van groot belang.


PROJECTGEGEVENS

Locatie Leeghwater III Middenbeemster
Project 12 appartementen, 18 huurwoningen en 78 koopwoningen
Opdrachtgever KBK Bouw B.V. te Volendam
Werkzaamheden Fase 1 en 2
Maatvoering: inclusief
Paaltype:
Prefab betonpalen

  • Aantal 1319 stuks
  • Lengte 15,00 - 20,75 m en 11,75 -16,75 m
  • Vierkant 220-250 mm en 180-250 mm

Prefab betonbouw
Funderingsbalken

  • Totaal 3955 m
  • Afmetingen:350x500 t⁄m500x500 mm en 350x500 t⁄m 400x500 mm

Geïsoleerde vloeren

  • Ribcassette 6650 m2
  • Kanaalplaat 1055 m2
  • Kelders 2 stuks

Bergingsvloeren 20 stuks