Parkeergarage Gouda - Vroom Funderingstechnieken
Img 07

Parkeergarage Gouda

In 2014 wordt de nieuw parkeergarage Spoorzone in Gouda opgeleverd. Vroom Funderingstechnieken produceert de ca. 150 in de grond gevormde en trillingsvrij geschroefde funderingspalen type VGS.

De parkeergarage wordt gebouwd ter vervanging van de huidige P+R en zal dienst doen voor de nieuwe functies in de Spoorzone: kantoren, bioscoop en (eventueel) hotel. De nieuwe parkeergarage maakt deel uit van het plandeel C1 en telt 319 parkeerplekken. De oplevering staat gepland in 2014. Tijdens de bouwvakvakantie is Vroom gestart met de funderingswerkzaamheden.

Vorm Bouw

VORM Bouw is een allround bedrijf. Ze zijn projectontwikkelaar en bouwer in één. Ze richten zich op de gehele breedte van de bouwsector: woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. HUBER car park systems international GmbH is het internationale merk van HIB Huber Integral Bau GmbH, opgericht in Rheinbrohl, in West-Duitsland in 1990.

Spoorzone (Gouda)

De Spoorzone in Gouda is een grootschalig stedenbouwkundig project, langs de spoorweg die de stad doorkruist. Het is de bedoeling dat in de Spoorzone onder meer het nieuwe gemeentehuis (Huis van de Stad), een groot winkelcentrum, studentenhuisvesting en uitbreiding voor de Driestar Hogeschool, een bioscoop, hotel, nieuw busstation, appartementen en kantoren worden gevestigd. Ook wordt de infrastructuur in het gebied aangepakt en krijgt Station Gouda liften, roltrappen, een nieuwe overkapping en een nieuwe parkeergarage.

FEITEN EN GETALLEN

Werk 65039

Project Parkeergarage Gouda
Locatie Plandeel C1, Spoorstraat Gouda
Opdrachtgever Gemeente Gouda
Ontwerp JHK Architecten
Aannemer Vorm Bouw BV Papendrecht
Constructeur Vocon Engineering BV
Funderingswerkzaamheden
Vroom Funderingstechnieken BV
Paalsysteem: schroefpalen, type VGS

  • Aantal 153
  • Lengte ca. 16,50 – 19,00 m
  • Doorsnede buis/schroefpunt 380 / 465 en 456 / 560 mm

Vroom ploeg
Machinist Erwin Spruijt met Marco Rienks en Johannes Mosselaar

Default rsm 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een e-mail.