Brug wandelpad Oosteinde - Vroom Funderingstechnieken
Img 07

Brug wandelpad Oosteinde

Ver in het boerenland in Wormer zijn 4 funderingspalen aangebracht voor een nieuwe brug. Door de slechte draagkracht van het boerenland is gekozen voor de uitvoering met een lichte machine die zelf het land in kan rupsen.

De brug wordt gebruikt voor de wandelroute, die dwars door de mooie landschappen loopt. De buispalen worden vanaf de walkanten in het water geheid. Doordat de palen in het water staan, zijn de palen rond en boven de waterlijn voorzien van een beschermcoating zodat er geen roest op de palen ontstaat.

Beton aanvoer

Ook het beton moest het land in om op locatie te komen. Met het gewicht van de betonauto was het geen optie om hiermee het land in te rijden. Daarom is ervoor gekozen om op de verharde weg het beton in een kubel te storten. Deze is vervolgens met een trekker en wagen het land ingereden. Aldaar heeft de heimachine de kubel opgehesen en is het beton in de palen gestort. 

Prefab fundering

Nadat de palen zijn uitgehard, zijn er twee prefab funderingsbalken over de palen gemonteerd. Hierop is vervolgens het brugdek gemonteerd. Een ideale oplossing, omdat storten boven het water moeilijk uit te voeren is.