KFC restaurant en parkeerplaatsen - Vroom Funderingstechnieken
Default sam 1181

KFC restaurant en parkeerplaatsen

In Amsterdam Osdorp hebben wij de fundering verzorgd voor een nieuwe vestiging van KFC. De fundatie moest deels boven het water worden geplaatst, waardoor we deze hebben uitgevoerd in prefab. Een snelle montage en door de uitvoering in prefab elementen uitermate geschikt voor boven het water.

De bouw bestaat uit het restaurant, deze is uitgevoerd op het vaste land en uit de parkeerplaatsen, boven het water. Om draagkracht te krijgen, hebben we allereerst betonnen palen geheid tot in de onderliggende zandplaat. Daarna is bovenop de palen de prefab fundering geplaatst.

Boven het water

Het speciale aan dit project was het uitvoeren van de fundering boven het water, dit was van toepassing bij de parkeerplaatsen. Hiervoor was de prefab fundering uitermate geschikt. We hebben de prefab elementen met de kraan op de palen geplaatst. Tijdens het plaatsen zijn de ankers voor de staalconstructie exact op maat gesteld. De gehele fundering van alle parkeerplaatsen is in één dag geplaatst. Een dag later zijn de vloeren gemonteerd.

Instortvoorzieningen

In de funderingsbalken zijn diverse voorzieningen ingestort. Onder andere de stekken welke boven uit de balk steken waardoor de vloer snel aan de funderingsbalken kan worden gekoppeld zonder dat daar eerst stekken voor ingeboord moeten worden. Ook zijn er doorvoeren in de funderingsbalken gestort voor het doorvoeren van het leidingwerk als gas, electra, CAI en de hemelwaterafvoeren.

Default spr website 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)299 409 507 of stuur ons een e-mail.