Pontsteiger - Vroom Funderingstechnieken
Default sam 4372hb

Pontsteiger

De uitstraling van het nieuwe appartementencomplex dat op de kop van de Pontsteiger in de Amsterdamse Houthaven wordt gerealiseerd is krachtig, groots en elegant. De bijna 30 kilometer paal is door onze grootste krachtpatsers aangebracht.

Het heiwerk voor dit gebouw is zwaar. Vanwege de immense hoogbouw dient op een kleine oppervlakte grote draagkracht te worden bereikt. Om dit te behalen worden veel en ook relatief dikke palen tot een grote diepte weggeheid. Normaal gesproken funderen we in Amsterdam op de tweede zandplaat, Bij dit project gaan we met de zwaarste palen tot de derde zandplaat. Deze palen zijn 38 meter lang en hebben een diameter van 608 mm.

Het ontwerp

Architectenbureau Arons & Gelauff tekende voor het bijzondere ontwerp dat oogt als een schitterende, moderne stadspoort. Het complex biedt ruimte aan 366 appartementen, waarvan 66 exclusieve koopwoningen tussen de 100 m² en 440 m². Op de begane grond komen publieke voorzieningen zoals horeca met terrassen aan het water. Een kleine jachthaven langszij is privé: ‘Alleen voor bewoners’.

Een magnifieke locatie

Pontsteiger wordt gebouwd op de plek waar jarenlang de aanlanding was van het pontje van de Houthaven naar Amsterdam-Noord. Een fenomenaal uitzicht, dus, over het gebied met een uitgebreide industriële geschiedenis. Een gebied dat de komende jaren wordt getransformeerd naar een duurzame woonwijk. Gebouwd op zeven groene, autoluwe eilanden in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. Met zo’n tweeduizend klimaatneutrale woningen, ruim zeventig woonboten en voorzieningen als scholen, horeca en een zorginstelling.

Default rsm 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een e-mail.