Kruispunt R4 Oost - Vroom Funderingstechnieken
Default img 0911 hb

Kruispunt R4 Oost

Voor een nieuw knooppunt van de R4-Oost met de Langerbruggestraat te Oostakker, deelgemeente van Gent, zijn we gestart met het heiwerk. Het bestaande kruispunt wordt vervangen door een rotonde. Het werk vindt plaats naast het bestaande spoor.

Voor de fundering worden door ons ruim 570 buisschroefpalen aangebracht. De palen hebben een diameter tot en met 600 millimeter en een lengte tot wel 25 meter.

Een nieuwe brug, twee rotondes en nieuwe fietsinfrastructuur moeten de R4 veiliger en vlotter maken. Met de komst van dit nieuwe knooppunt verdwijnen twee gevaarlijke kruispunten op de Kennedylaan (R4-Oost). Het kruispunt met de Langerbruggestraat en het kruispunt met Wittewalle/Imsakkerlaan worden vervangen door een brug over de R4. Voor fietsers komt er een veilige, aparte fietsverbinding tussen Oostakker en het veer en de bedrijven aan de overzijde van de R4. Tenslotte worden geluidsschermen geplaatst voor de leefbaarheid van de nabije woonzones. De werken zullen ongeveer twee jaar duren.

Het totale bouwwerk omvat:

  • Het bouwen van een brug over de R4 en over de spoorweg (lijn 204),
  • De aanleg van op- en afritten richting Gent en Zelzate door middel van gebruik van gewapende gronden,
  • Het voorzien van 2 rotondes met de nodige aansluitingen,
  • Het bouwen van een fietstunnel onder de afrit vanuit Gent. De aanleg van een ontsluitingsweg voor de haven van Gent tussen de Imsakkerlaan en het nieuwe complex.

Default paul bochem a
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Paul Bochem, bel +31(0)299 409 541 of stuur ons een e-mail.