Productiehal Cargill Cocoa - Vroom Funderingstechnieken
Img 07

Productiehal Cargill Cocoa

Cargill Cocoa gaat de productiefaciliteiten van fabriek "de Eenhoorn" in Wormer verbouwen en uitbreiden. De uitbreiding bestaat gedeeltelijk uit nieuwbouw op een aangrenzend terrein. Hiervoor heeft Vroom Funderingstechnieken de DPA-palen geproduceerd.

Cargill Cacao en Chocolade (Cocoa & Chocolate) verbouwt en verwerkt cacaobonen in een breed scala van hoogwaardige massa-, boter- en poederproducten voor wereldwijd leidende fabrikanten van voedsel-, chocolade- en banketproducten. Cargill bezit een aantal cacao-exploitaties in Nederland, onder de merken Gerkens en Fennema. Het in Wormer gevestigde Gerkens mag zich tot de grootste cacaoverwerkers ter wereld rekenen.

Het project wordt gefaseerd uitgevoerd; in de 1e fase wordt de bestaande fabriek gemigreerd naar de nieuwe automatiseringsstandaard. In de 2e fase wordt de nieuwbouw gerealiseerd. Behalve nieuwbouw krijgt de huidige fabriek een upgrade, omdat deze sterk verouderd is.

Na realisatie van dit project is Cargill beter in staat om het productieproces te monitoren en waar nodig in te grijpen om de kwaliteit van de producten optimaal te houden. Er kan sneller op de wensen van de klant worden ingesprongen en er zal efficiënter worden geproduceerd. Het resultaat is een moderne fabriek, die voldoet aan alle actuele eisen, waarmee Cargill klaar is voor de toekomst.

Cargill B.V. werd in 1959 opgericht in Amsterdam als een handelsorganisatie in goederen. Tegenwoordig is het bedrijf betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten. Cargill B.V. in Nederland is een van Cargills grootste Europese ondernemingen en behoort tot de 20 grootste bedrijven van Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer 2300 werknemers in dienst bij verschillende vestigingen op 12 locaties in het land.


Opdrachtgever Cargill B.V.
Aannemer: BAM Utiliteitsbouw BV Amsterdam
Constructeur: Pieters Bouwtechniek
Locatie: Eenhoornweg Wormer
Paalspecificaties
Paalsysteem: DPA-palen

  • Aantal: 168
  • Lengte 22,85 m
  • Doorsnede 410 mm

Default rsm 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een e-mail.