Appartementen en winkels Icoon en Feniks - Vroom Funderingstechnieken
Img 07

Appartementen en winkels Icoon en Feniks

Midden in het centrum van Krommenie vindt aan de Heiligeweg een binnenstedelijke herontwikkeling plaats. Boven een parkeergarage worden Het Icoon en De Feniks gebouwd. Vroom Funderingstechnieken heeft dit project uitgevoerd in het paalsysteem VGS-combi.

Het bouwplan is gelegen op de hoek van de Heiligeweg en de Eikelaan. Op de plek van Het Icoon stond voorheen de Vredeskerk en De Feniks wordt gebouwd op de locatie waar voorheen het winkelcentrum aan de Heiligeweg was gesitueerd. Dit winkelcentrum is in 2006 door brand verwoest. Het bouwprogramma bestaat uit een ondergrondse parkeervoorziening met daarboven een plint met winkelruimte die aan de Eikelaan wordt afgezoomd met appartementen. De winkelruimte op de begane grond in De Feniks wordt ingevuld met een supermarkt en in Het Icoon wordt een drogisterij gevestigd. Het Icoon en De Feniks bestaan uit 22 appartementen respectievelijk 32 appartementen.

Gezien de plek in het centrum van Krommenie is bij het ontwerp uitgegaan van in het gemeentelijke beleid van Zaanstad vastgestelde stedenbouwkundige bepalingen, waaronder met name het belang van het behoud en het herstel van de ruimtelijke en structurele samenhang van dit gebied.

De nieuwbouw zorgt er voor dat er geen stedelijke verdichting plaats vindt. In tegendeel; er wordt conform de bebouwingsmogelijkheden aan de straatzijde bebouwd. De bebouwing heeft geen achterkanten doordat aan alle zijden straatgericht wordt gewoond. Op het binnenterrein wordt in samenhang met de ontwikkeling van de Durghorst een nieuw plein gecreëerd. Door de situering van de appartementen aan de Eikelaan wordt er weer op straatniveau gewoond. 

Feiten en getallen project 65004

Project appartementen en winkels Icoon en Feniks
Locatie Heiligeweg Krommenie
Projectontwikkelaar Dreef Beheer BV Ursem
Architect FKG Architecten aan de Zaan Zaandijk
Aannemer Bot Bouw BV Heerhugowaard
Constructeur Pieters Bouwtechniek

Specificatie funderingstechniek

Paalsysteem VGS-combipalen, waarvan een groot gedeelte trekpalen

  • Aantal palen 623 
  • Schroefbuis doorsnede 406 / 497 mm
  • Prefab betonkern 250 x 250 mm
  • Lengte betonkern ca. 10,5 – 12,5 m

Default rsm 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een e-mail.