Maatvoeren, heien en vloer - Vroom Funderingstechnieken
Img 07

Maatvoeren, heien en vloer

Vroom Funderingstechnieken verzorgde de nieuwe fundatie voor een uitbreiding aan de achterzijde van het bestaande pand waarin de koffieshopketen Screaming Beans haar eerste pilot start. Verzorgd zijn de maatvoering, het heiwerk en een geïsoleerde in het werk gestorte betonvloer.

Dit voorjaar opent Screaming Beans zijn nieuwe, grote pilot store aan de Amsterdamse eerste Constantijn Huijgensstraat. Onberispelijke koffie kwaliteit, een uitgelezen collectie wijnen, lounge gelegenheid en fine cuisine voor een sympathieke prijs. Initiatiefnemers Charlotte Bubeck en Dick van den Heuvel zijn niet over een nacht ijs gegaan. Voor de ontwikkeling van dit nieuwe urban style totaalconcept werken zij onder andere samen met architect Glenn Sestig, gastvrouw en sommelier Kim Veldman en topchef Jacob Jan Boerma. De opening staat gepland voor dit voorjaar. Een inspirerende maar betaalbare hotspot gerund door een mix van baristas, sommeliers en talentvolle chefs. 

Specifiek voor dit project

De uitbreiding komt aan de achterzijde van het bestaande pand, hierdoor is de machine binnen door het pand naar de achterzijde getransporteerd. Achter het pand zijn palen geproduceerd uit kleine stalen segmenten welke bovenop elkaar zijn gelast tot buizen van 14,35 meter. De stalen buizen zijn daarna vol gestort met beton en wapening ter verankering aan de betonvloer. Voor de vloer zijn alle isolatieplaten en wapeningsnetten binnendoor naar achteren gebracht. Voor het storten van de stalen buispalen en betonvloer is gebruik gemaakt van een beton mixerpomp welke stond geparkeerd op de stoep voor het pand, de slang liep binnendoor het pand om de beton zo achter te krijgen.

FEITEN EN GETALLEN

Project 53535+92142

Project Screaming Beans koffieshop
Locatie Constantijn Huijgensstraat 35-37, Amsterdam
Opdrachtgever Screaming Beans BV te Amsterdam
Constructeur Berkhout Consultant BV te Amsterdam
Funderingswerkzaamheden
Vroom Funderingstechnieken en Vroom Betonbouw
Specificatie heiwerk
7 stuks trilling arme stalenbuispalen Ø273mm, lang 14,35m.
Uitgevoerd met een mini machine van 80cm breed.
Specificatie vloer
Afmeting (BxLxD) + Isolatie onderzijde
8610x 10180 x 300 mm + EPS100
2890 x 3940 x 300 mm + EPS100
Instortvoorzieningen
Sparingen voor diverse schoon- en vuilwater afvoeren

Default spr website 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)299 409 507 of stuur ons een e-mail.