04-07-2024

Meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken

Vroom Holding heeft het meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken verkregen. Vroom Funderingstechnieken doet met de acquisitie van VDB Funderingstechnieken een tweede overname dit jaar en breidt de dienstverlening verder uit.

Vroom Funderingstechnieken, een van de grootste funderingsbedrijven van Nederland, heeft een meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken verkregen. Met deze strategische acquisitie breidt Vroom de diensten op het gebied van funderingsconstructies verder uit en zet hiermee wederom een stap in de belofte haar klanten steeds verder te ontzorgen als allrounder in paalsystemen en (prefab) funderingsconstructies. Vroom biedt zo een compleet leveringspakket aan draagkracht.

Directie Vroom Holding

[tekst gaat verder onder de foto’s]

Meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken
Meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken
Meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken

VDB is recent verhuisd van Nieuwegein naar De Meern en is gespecialiseerd in alle soorten funderingstechnieken, zoals buispalen, schroefinjectiepalen, casing draaipalen, hoogfrequent heien, voorboren, crushen (verguizen), traditioneel betonwerk en vijzeltechnieken.

Marc van den Berg, Directeur VDB, zegt het volgende over de transactie: “Voor mij was het belangrijk dat VDB zijn eigen identiteit zou blijven behouden na een acquisitie door de Vroom groep. De ambities tot een verdere ontwikkeling van VDB sluit naadloos aan op de ambities van Vroom. Ik zie de toekomst en innige samenwerking met de mensen van Vroom daarom met veel vertrouwen tegemoet.”

Het dynamische VDB is met 13 medewerkers en 5 machines werkzaam op het gebied van infra, GWW (grond, weg, waterbouw), petrochemie, industrie, renovatie, funderingsherstel, nieuwbouw en aanbouwen. Partijen werken al sinds 2021 naar beider tevredenheid samen aan verschillende funderingsprojecten en zetten nu de volgende stap. De groeiambities van VDB sluiten goed aan bij de verdere uitbreiding van Vroom.

Naast de commerciële versterking voor beide partijen biedt de acquisitie een aantal operationele voordelen, zoals schaalvoordelen op het gebied van inkoop, centralisering van automatisering, boekhouding en marketing.

Peter Vroom, CEO Vroom, zegt het volgende over de transactie: “Bij ons werk staan mensen en culturen centraal. We werken al enkele jaren succesvol en met plezier samen met VDB, wat een sterke band heeft gecreëerd. Onze ‘no-nonsense’ mentaliteit sluit goed op elkaar aan, wat leidt tot een samenwerking zoals deze.”

Vanuit Vroom zullen Peter Vroom en Niels Bakker met Marc van den Berg van VDB de verdere integratie gaan vormgeven.

Deze acquisitie markeert een belangrijke tweede stap in de buy&build strategie van Vroom, welke in nauwe samenwerking met Craft Capital is ingezet, sinds haar investering in 2021. De overname van VDB volgt kort op de overname door Vroom van Beton- en Vlechtbedrijf Hadek in april. Gezamenlijk met Craft Capital blijft Vroom uitkijken naar verdere groeimogelijkheden.

De schuldfinanciering voor beide overnames werd aan Vroom verstrekt door de Rabobank. Op juridisch vlak werd Vroom in beide transacties ondersteund door de advocaten van DeBreij.

Deel bericht:

Meer nieuws

Bouwvak vakantie
15-07-2024

Bouwvak vakantie

Van 5 t/m 23 augustus geniet het grootste gedeelte van onze medewerkers van een welverdiende vakantie. Gedurende deze periode zijn onze kantoren beperkt geopend. Een aantal projecten zullen echter wel doorgaan, lopende werkzaamheden worden voltooid of voortgezet. Voor dringende en spoedeisende zaken kunt u contact met ons opnemen via info@vroom.nl. […]
Totaalpakket voor funderingen in de utiliteitsbouw
05-07-2024

Totaalpakket voor funderingen in de utiliteitsbouw

Bij Vroom Betonbouw begrijpen we dat elke bouwplaats zijn unieke uitdagingen en eisen heeft. Daarom bieden we een totaalpakket aan voor funderingen in de utiliteitsbouw, dat op maat kan worden gemaakt voor elke klant. Of het nu gaat om prefab betonelementen, in het werk gestort beton of een combinatie, wij […]
Feestpaal voor EuroParcs Enkhuizer Strand
01-07-2024

Feestpaal voor EuroParcs Enkhuizer Strand

Na jaren van overleg met verschillende instanties, burgerparticipatie en planvorming is de bouw van vakantiepark Enkhuizer Strand van start gegaan. Op 1 juli is de 100e paal geslagen voor 154 vakantiewoningen. De werkzaamheden zijn in volle gang en liggen op koers om in oktober de eerste vakantiewoningen in gebruik te […]
Naar boven