12-06-2024

Educatie op de bouwplaats

Op een regenachtige ochtend fietsten de leerlingen van basisschool De Sterrenzanger uit Alkmaar vol enthousiasme naar de bouwplaats van het nieuwe Ringerskwartier in Alkmaar. Ondanks de regen lieten de kinderen zich niet ontmoedigen en begonnen ze de dag vol nieuwsgierigheid en energie.

Bij aankomst kregen de leerlingen een uitgebreide en boeiende presentatie van onze opdrachtgever over het project. De presentatie was niet alleen informatief, maar ook interactief, waardoor de leerlingen de kans kregen om al hun vragen te stellen. De heren van Ringerskwartierbouw namen de tijd om elke vraag geduldig en duidelijk te beantwoorden, wat zorgde voor veel blije gezichten en nieuwe kennis.

Na de presentatie was het tijd om de bouwplaats in het echt te verkennen. Met de helmen op stonden de leerlingen aan de rand van de bouwput, waar onze constructeur Stanley uitleg gaf over het maken van de funderingspalen. Stanley deelde zijn kennis en liet stap voor stap zien wat er allemaal bij komt kijken. De kinderen keken ademloos toe en stelden enthousiast vragen, duidelijk onder de indruk van het vakmanschap dat bij het bouwen komt kijken.

[tekst gaat verder onder de foto’s]

Educatie op de bouwplaats
Educatie op de bouwplaats
Educatie op de bouwplaats
Educatie op de bouwplaats

Na deze leerzame ochtend fietsten de leerlingen terug naar school, waar ze nog meer te weten kwamen over de geschiedenis van funderen. Dit gebeurde onder andere aan de hand van een uitleg en schets van een oud-Hollandsche driepoot en het zingen van een bijbehorend, eeuwenoud versje dat een beeld gaf van hoe het er vroeger aan toe ging op de bouwplaats:

Wij trekken het heiblok omhoog, joechei!
Wij hijsen sjouwen en vieren de touwen.

Het heiblok valt. Het ijzer knalt.
De paalkop kreunt en de aarde dreunt.

Laat maar rollen langs katrollen.
Dieper zakt de paal.
Wel 17 meter in de grond van Alkmaar.

Als afsluiting van deze dag vond er op school nog een speciale ceremonie plaats. Als klap op de vuurpijl werden er nieuwe sponsorshirts door Vroom uitgereikt voor de sportieve evenementen van de school. Het gaf de dag een perfecte afsluiting.

Dankzij de geweldige samenwerking met onze opdrachtgever kregen de leerlingen van De Sterrenzanger een unieke kans om de wereld van de bouw van dichtbij te beleven. Een groot compliment aan alle betrokkenen voor hun inzet en betrokkenheid bij dit waardevolle en educatieve project.

Het was een onvergetelijke ervaring voor de Sterrenzangers uit Alkmaar.

Deel bericht:

Meer nieuws

Bouwvak vakantie
15-07-2024

Bouwvak vakantie

Van 5 t/m 23 augustus geniet het grootste gedeelte van onze medewerkers van een welverdiende vakantie. Gedurende deze periode zijn onze kantoren beperkt geopend. Een aantal projecten zullen echter wel doorgaan, lopende werkzaamheden worden voltooid of voortgezet. Voor dringende en spoedeisende zaken kunt u contact met ons opnemen via info@vroom.nl. […]
Totaalpakket voor funderingen in de utiliteitsbouw
05-07-2024

Totaalpakket voor funderingen in de utiliteitsbouw

Bij Vroom Betonbouw begrijpen we dat elke bouwplaats zijn unieke uitdagingen en eisen heeft. Daarom bieden we een totaalpakket aan voor funderingen in de utiliteitsbouw, dat op maat kan worden gemaakt voor elke klant. Of het nu gaat om prefab betonelementen, in het werk gestort beton of een combinatie, wij […]
Meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken
04-07-2024

Meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken

Vroom Holding heeft het meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken verkregen. Vroom Funderingstechnieken doet met de acquisitie van VDB Funderingstechnieken een tweede overname dit jaar en breidt de dienstverlening verder uit. Vroom Funderingstechnieken, een van de grootste funderingsbedrijven van Nederland, heeft een meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken verkregen. Met deze strategische acquisitie breidt […]
Naar boven