Het project voor de bouw van de loods is niet zonder slag of stoot verlopen. Een van de grootste uitdagingen was het voorbereiden van de bouwlocatie. De aanvoer van materialen en machines moest over een dambrug aan de Rijperweg plaatsvinden die eerst verstevigd moest worden om het gewicht van de funderingsmachine te kunnen dragen.
Toen de machine op de draglineschotten stond, kon het werk van start: 24 prefab palen van 220 x 220 millimeter en een lengte van ongeveer 12,5 meter vormen de basis voor de nieuwe loods.
UNESCO Werelderfgoed
Droogmakerij de Beemster is UNESCO Werelderfgoed. De polder heeft zijn goed geordende landschap van akkers, wegen, kanalen, dijken en nederzettingen, aangelegd volgens de principes van de klassieke en Renaissance-planning, behouden. De Beemster laat heel goed zien hoe Nederlanders grote delen van het land hebben drooggelegd om zich te beschermen tegen het wassende water en nieuw land te creëren voor akkerbouw en veeteelt.
Boerderijen vertegenwoordigen vaak een rijke geschiedenis en een belangrijk deel van ons landelijke erfgoed. Een goed onderhouden boerderij kan jaren van zorg en toewijding vereisen, en soms ook wat renovatie om deze historische gebouwen nieuw leven in te blazen. Zo ook hier, in Middenbeemster, want het project voor de aanbouw aan de boerderij "Nooit Gedacht" uit 1721 is een goed voorbeeld van hoe modernisering en behoud van erfgoed hand in hand kunnen gaan.