07-03-2022

Veiligheidsladder trede 3 behaald

Op 3 maart 2022 is de audit voor trede 3 van de Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) succesvol afgerond.

De auditoren waren zeer tevreden over de wijze waarop alle medewerkers van Vroom de verbeteringsadviezen na het behalen van trede 2 vorig jaar hebben opgepakt en geïntegreerd binnen de organisatie. Een duidelijk stijgende lijn is te zien in de beleving, verbetering en naleving van het veiligheidsbewustzijn. Wij zijn trots op onze medewerkers en onze dank gaat uit naar iedereen die het afgelopen jaar zijn inspanningen heeft geleverd om trede 3 te behalen en naar iedereen die zijn bijdragen heeft geleverd tijdens de auditdagen.

Wat is de Safety Culture Ladder?

De Safety Culture Ladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten, verzuim en schades tot gevolg. Een essentiële factor is het bewustzijn in alle lagen van de organisatie van de eigen bijdrage aan de veiligheid. Dat heeft alles te maken met houding, gedrag en cultuur. Er wordt over veiligheid gesproken en de medewerkers worden gehoord.

Het hanteren van de Safety Culture Ladder heeft een brede functie. Het biedt kaders voor veilig werken aan alle partijen die binnen en buiten de organisatie werkzaam zijn: eigen medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Veiligheid doe je met z’n allen.
De Safety Culture Ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over 5 laddertreden. De directie van Vroom Funderingstechnieken heeft ingezet op trede 3 van deze ladder en daarvoor zijn we vijf  dagen lang ge-audit door SGS. We hebben mede door iedereen die geïnterviewd is deze trede met een positief resultaat afgerond en we werden geprezen voor de kennis en kunde van al onze medewerkers.

Het werken en handhaven van deze trede stopt niet na het behalen van trede 3. Het is een continu proces waarbij het zaak is te blijven verbeteren en werken aan onze veiligheid en gezondheid.

Veiligheidsladder trede 3 behaald
Veiligheidsladder trede 3 behaald
Veiligheidsladder trede 3 behaald

Meer nieuws

Meedenken over complexe funderingsoplossingen
Bron± Triple-D visualisaties
10-04-2024

Meedenken over complexe funderingsoplossingen

We zien het gelukkig steeds vaker, onze betrokkenheid bij projecten in de ontwerpfase. Zeker voor locaties als deze is het fijn als wij mee kunnen denken in de beste manier van funderen. “De Laamens locatie, tot voor kort in gebruik als jachthaven, is herontwikkeld tot woon- en recreatiegebied met 90 […]
Meerderheidsbelang in Beton- en Vlechtbedrijf Hadek
08-04-2024

Meerderheidsbelang in Beton- en Vlechtbedrijf Hadek

Vroom Holding heeft het meerderheidsbelang in Beton- en Vlechtbedrijf Hadek verkregen. Met deze acquisitie breidt Vroom de diensten op het gebied van complete funderingsconstructies verder uit en zet hiermee een volgende stap in de belofte haar klanten steeds verder te ontzorgen als allrounder in paalsystemen en (prefab) funderingsconstructies. Samen met […]
Benefietwedstrijd Ajax/Only Friends – Vroom
27-03-2024

Benefietwedstrijd Ajax/Only Friends – Vroom

Op een memorabele woensdagavond, 27 maart, stonden twee teams met uiteenlopende achtergronden tegenover elkaar op het voetbalveld: het Vroom Voetbalteam en de gecombineerde kracht van Ajax/Only Friends. In Amsterdam-Noord, omgeven door de levendige sfeer van het Friendship Sports Centre, ontspon zich een wedstrijd die meer was dan alleen een strijd […]
Naar boven